piatok 21. júla 2017

Doktor verí pred Európskymi hrami v medaily. Ale prémia za ne nebudú

"Pre nás je to najdôležitejšia akcia roka. Jede tam obrovská výprava, ktorá je porovnateľná s výpravou na olympijské hry, "povedal Doktor. EOV rozhodol o konaní Európskych hier v decembri 2012 a ani samy národnej federácie dlho nemali dostatok informácií, čo športovcov čaká.

"Teraz už ale vieme, ako to tam vyzerá a aké tam bude zabezpečenie. Ako budú vyzerať športoviská aj olympijská dedina.Všetko bude na úrovni olympijských hier, nebude to rozdiel, "uviedol Doktor, podľa ktorého je zárukou kvality aj fakt, že akciu v Baku riadi rovnaký vrcholný manažment ako olympiádu v Londýne.


"Verím, že to ešte zhodnotíme po hrách," podotkol.

Dvojnásobný olympijský šampión z Atlanty 1996 ale priznal, že Českému olympijskému výboru hry v Baku zároveň skomplikovali život. "Nie je to len o času, ale aj o rozpočtoch. Plány sa robia na štyri roky a toto je akcia navyše, "povedal Doktor.

Českí športovci pod dohľadom ČOV štartujú na olympijských hrách, Európskom olympijskom festivale mládeže, Svetových hrách a v Česku sa konajú aj olympijské hry detí a mládeže.A väčšina akcií sa koná v letnom i zimnom cyklu.

Aký bude rozpočet slovenskej výpravy na Európskych hrach v Baku, Doktor pred začiatkom súťaží netuší. "Je to nová akcia, finálna náklady nie sme schopní odhadnúť. Je jasné, že je to v miliónoch korún, "povedal Doktor.

Celkové náklady ČOV budú závisieť aj od výsledkov športovcov. "Pretože sú prvé Európske hry a chceli sme tam dostať stavky online top špo rtovcov, tak sme chceli, aby na tom participovali ich zväzy.S tým, že keď budú úspešní, tak za to nebudú nič platiť, "vysvetlil šéf slovenskej výpravy. Časť nákladov tiež jednotlivým výpravám preplácajú azerbajdžanskými organizátori.

Kým na olympijských hrách ČOV vypisuje tradične finančné odmeny za medaily, pre Baku nič podobné neplatí. "Prémie sme nevyzvali na predloženie. Z ekonomických dôvodov, pretože túto akciu nemáme stavkovanie online v rozpočte. Uvidíme, aký bude na konci celkový finančný výsledok. Treba pri nejakých výnimočných výkonoch budeme schopní dať nejakú odmenu, "uviedol Doktor.

O predpokladanom počte medailí Doktor nerád hovorí aj pred olympijskými hrami, v prípade Európskych hier sa mu tipuje ešte zložitejšie.Zrejme až v Baku sa v niektorých disciplínach uvidí, aká sa zišla konkurencie. "Máme ale vo výprave špičkov ej borca. Verím, že sedem až desať by ich mohlo byť, "dodal Doktor.

stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára