štvrtok 20. júla 2017

Rodríguez vyhral, ​​Froome už vedie. A Cancellara má zlomené stavce

Joaquim Rodríguez, na rovnakom kopci víťaz Valónskeho šípu 2012, si na obávanej stene Mur de Huy vyletel pre etapový primát.

"Dnes to bol úplne iný typ závodu než pri Valónskom šípu," porovnával oslavujúce Španiel . "Ale tunajšie Múr som dobre poznal. A vedel som, že mám na ňu silné nohy. "

Hneď za ním sa vydriapal do cieľa Chris Froome, čo pre lídra tímu Sky nečakane znamenalo aj žltý dres, o obyčajnú sekundu pred Tony Martinom z Etixxu, ktorému tak do tretice tesne unikol.Naopak doterajšie majiteľ tohto trikote Fabian Cancellara prežil čierny deň: pád, dojazd do cieľa s obrovskou stratou, potom röntgen v nemocnici, správa o dvoch zlomených stavcoch a vynútené odstúpenie zo závodu.

Chris Froome po etape priznáva l: "Ráno som sa rozhodne neprebudil s myšlienkami na žltý dres. Je to pre mňa absolútne nečakané. Bol to zase šialený deň. Hromadný pád, stále doľava, doprava. Som vďačný tímovým kolegom, že ma priviezli na pozíciu, v akej som pred cieľom bol. "

Tretí celkovo je teraz Teja van Garderen z BMC so stratou 13 sekúnd. A do elitnej Top 10 prenikol čoby desiaty Zdeněk Štybar, ktorý bol na 31.mieste najlepším Čechom v etape.

Vincenzo Nibali a Nairo Quintana zaostali tentoraz za Froomem o 11 sekúnd, Alberto Contador o 18.

Roman Kreuziger a Leopold König opäť aktívne pomáhali svojim lídrom a dorazili na Múr v piatej desiatke s odstupom 1:25 minúty. Celkovo im patrí 15. a 25. miesto.

Repríza nedeľa: Bárta v úniku

Svojim dejom spočiatku 3. etapa pripomínala nedeľné dejstva. Hneď po štarte sa vydal do úniku Jan Bárta, opäť v sprievode troch ďalších jazdcov. Ich náskok narástol až na 3:45 minúty, ale väčší odstup im bet365 pelotón nepovolil. A podobne ako v nedeľu sa veľmi skoro schyľovalo k ich dojatie.

Bárta si však tentoraz už vyslúžil cenu pre najväčšieho bojovníka dňa.Vo svojej kariére ju bet 365 získal na Tour už druhýkrát, premiérovo sa mu to podarilo vlani v 3. etape do Londýna.

Pád , z ktorého mrazilo

Keď už mali utečenci pelotón za chrbtom, došlo v ňom k hromadnému karambolu, ktorý úplne zmenil scenár dňa.

William Bonnet z tímu FDJ sa dosť možno dotkol kolesa jazdca pred sebou a bol katapultovaný na asfalt.

Za ním potom došlo v rýchlosti 43 km / hk domino efektu a k zemi sa porúčal zhruba štyri desiatky cyklistov. Následky boli pre mnohé z nich veľmi smutné.

Bonnet dopadol najhoršie, celý zakrvavený ležal na tráve a lekári mu dali okolo krku ochranný golier, aby fixoval krčnú chrbticu.Francúz bol vzápätí nútený odstúpiť.

Skončil takisto Tom Dumoulin z Giant, tretí muž priebežného poradia.

Rovnako dopadol Simon Gerrans z Oriky, najväčší smoliar tejto sezóny. Už v decembri si zlomil kľúčnu kosť, neskôr v marci na Strade Bianche rameno.Teraz sa musel rozlúčiť s Tour.

A ďalej nepokračoval ani Dmitrij Kozončuk z Kaťuše, jediný Rus v pelotóne tohtoročnej Tour.

Fabian Cancellara, muž v žltom trikote, pri páde preletel cez riadidlá , a bolestivo si vyrovnal chrbát.

Zle pomliaždený boli mnohí ďalší jazdci, Michael Matthews z Oriky mal roztrhnutý dres a krvácajúce rany na chrbte, podobne vyzerali Greg Henderson, Johan Van Summeren, Daniel Oss…< /p>

Preto, aby mohli k jazdcom dôjsť zablokované sanitky a snáď aj z rešpektu k padlému lídrovi vzápätí Christian Prudhomme, riaditeľ Tour, zneutralizovali závod. Po chvíli ho znovu otvoril, načo nasledovala ďalšia neutralizácia, kedy pelotón na štvrť hodiny doslova zastavil a diskutoval.Niektorí jazdci ostro protestovali a napríklad Patrick Lefévere manažér Etixxu, poznamenal: "Takéto rozhodnutie môže byť nebezpečný precedens."

Cancellara došiel späť do pelotónu, ten sa pomaly rozbehol, ale stále len zvoľna za riaditeľským bet365 mobil "safety cárom ". Stúpanie na prvý vrchársku prémiu tohtoročného ročníka na Cote de Bohissau bolo takisto zneutralizované.Až potom dal Prudhomme definitívne pokyn k reštartu závodu.

Cancellara pokračoval, ale evidentne na bicykli trpel. Strata švajčiarskeho Spartaka za hlavným poľom výrazne narastala, na minútu, dve minúty, päť, desať. Šliapal v grupettu v sprievode ďalšieho nositeľa výsostného trikote André Greipela, oblékajícího zelený dres najlepšieho šprintéra, či po boku Marka Cavendisha a Johna Degenkolba.

Česi opäť ťahali pelotón

pelotón sa po opätovnom odštartovaní pretekov rýchlo roztrhol, čo spôsobila aktivita tímov Tinkoff-Saxo a Astana. Do problémov sa na chvíľu dostal aj tím Sky, ale čoskoro je zažehnal. V druhej skupine zostali Valverde, Pinot a Bardet, obe časti sa však znovu zišli.

Zostávalo dvadsať kilometrov.Na čele pelotónu pracoval Roman Kreuziger, potom sa tu usadili Leopold König s Portom a Thomasom, ktorí sem vyviezli svojho lídra Frooma. A potom pre zmenu prenikol do popredia vláčik Etixxu so Zdeňkom Štybar.

Na vrchárske prémiu 4. kategórie Cote de Cherave tiahli zužujúci sa hlavné pole Poliaci Majka a Kw iatkowski, tempe nestačili ani Rui Costa, líder Lampre, a dokonca ani vlani tretí Francúz Pinot, zaostával tiež König.

Pri následnom zjazde nezvládol zákrutu na prvej pozícii idúci Roman Kreuziger, vyšiel z trate a prepadol sa za čelné skupinu.


Do steny Mur de Huy privážal ako prvý vedúci skupinu Jungels z Treku, potom ho vystriedal Losada z Kaťuše a potom už sa tlačili dopredu Froome, Contador, van Garderen….a majster bet365 bonus prudkých stojok Joaquim Rodríguez.

Španiel nechal na miestami až 26-percentnej pasáži všetky za sebou, Froome sa k nemu ešte pokúsil priblížiť, ale už bolo neskoro.

Napriek tomu za cieľom na Brita čakalo veľké prekvapenie. Počítač "vypľul" celkové poradie a v ňom jeho meno svietilo na prvej priečke.

Predchádzajúci líder Cancellara prišiel so stratou takmer 12 minút. Potom zamieril do nemocnice, aby sa dozvedel nepriaznivou diagnózu, ktorá ho donútila odstúpiť.

Už pred štartom tohto ročníka dal najavo, že sa s Tour tento rok zrejme lúči. Jeho 29.a dosť možno aj posledný deň, ktorý tu počas kariéry trávil v žltom trikote, bol zo všetkých najbolestivejšie.

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára