piatok 21. júla 2017

Tréner Trpišovský. Muž pre Liberec, ktorý čelil aj štrajku hráčov

Futbalový Liberec síce oficiálne ešte nového trénera nemá, pretože nič nie je potvrdené podpisom, ale takmer určite ním bude Jindřich Trpišovský. Ten vo štvrtok rokoval s libereckým športovým riaditeľom Janom Nezmar a podľa informácií MF DNES sú obe strany na Trpišovského angažmán dohodnuté. Zostáva len vyriešiť bližšie nešpecifikované administratívne záležitosti.

"Chceli by sme to uzavrieť v najbližších dňoch," uviedol Nezmar. "S nikým iným už nekonáme a neviem si predstaviť nič, čo by naši dohodu zmarilo.Som však obozretný a kým nemáme podpísanú zmluvu, stále to nie je stopercentné, takže meno nového kouča ešte nemôžeme oznámiť. "

Trpišovský na seba upozornil v uplynulej sezóne, kedy Viktórii Žižkov doviedol na štvrt é miesto druhej ligy a dokonca siahal po postupe do najvyššej súťaže. Bol to úctyhodný výkon, pretože klub čelil vážnym finančným ťažkostiam, hráčom ani trénerom nechodili výplaty a dokonca hrozila aj štrajk. Klub na nejakú dobu narazil na amatérsku prípravu, kedy sa trénovali až popoludní.

Záujem o Trpišovského v minulých dňoch prejavila aj Slavia, ale 39-ročný kouč si nakoniec tresol s Libercom, ktorý povedie nielen do ligy, ale tiež do kvalifikácia Európskej ligy.Oboje pre neho bude premiérou, jeho trénerským maximom zatiaľ bola druhá najvyššia česká súťaž.

Jindřich Trpišovský bude už štvrtým trénerom Slovana Liberec za posledný rok. Vlani v tomto čase sa prvého tímu Slovana ujal slovenského kouč Samuel Slovák. Toho po nepodarenom jesene klub odvolal a namiesto neho inštaloval Jiřího Kotrba s Jozefom Csaplár. Dvojica však na lavičke neprežila tri úvodné jarné prehry a k tímu sa od juniorky vrátil David Vavruška, ktorý klub doviedol k záchrane aj triumfu v pohári.

Vedenie klubu s ním počítalo aj pre budúcu sezónu, Vavruška však prekvapivo ohlásil odchod do Teplíc. A Liberec čakalo ďalšie hľadanie trénera. Pôvodne bolo v hre viac mien.Vytúženým mužom bol Vítězslav Lavička, ktorý skončil v Sparte a v Liberci si urobil dobré meno ziskom titulu v roku 2006.

"Oslovili sme ho ako prvého a zhodli sme sa v podstate na všetkom, však rešpektujeme jeho prianie dať si v tejto chvíli väčší odstup a poriadne si premyslieť ďalšie kroky. Museli sme sa preto bohužiaľ uberať inou cestou, pretože na rozhodnutie samozrejme ponáhľame trochu viac než on, "uviedol športový riaditeľ Jan Nezmar pre isport.cz.

Vo finále sa nakoniec šéfovia libereckého klubu rozhodovali medzi Martinom Svědíkem, ktorý predtým viedol Ostravu, a Trpišovským. Tomu teraz už len zostáva podpísať zmluvu.

Letné príprava Liberca začne 22. júna a bude prebiehať na štadióne U Nisy.Ani príchod nového kouča na tom nič nezmení. "Bolo by asi lepšie začať o pár dní skôr, ale máme veľa hráčov z Afriky i odinakiaľ a bolo by logisticky zložité ich sem skôr dostať," objasnil Nezmar.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára